Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2020

За самовільне зайняття земельної ділянки, гуляйпільчанину загрожує до 2 років позбавлення волі

Гуляйпільським відділом Токмацької місцевої прокуратури в ході проведення моніторингу та аналізу, у тому числі за допомогою інтернет – ресурсів «Google maps», «Публічна кадастрова карта України» було виявлено на території Гуляйпільського району факт самовільного використання земельної ділянки площею 13 га частина якої знаходиться  в зоні санітарної охорони, а саме в межах території прибережної захисної смуги вздовж річки Гайчур.
 
За даним фактом Гуляйпільським відділом Токмацької місцевої було розпочато досудове розслідування та встановлено особу, яка самовільно зайняла земельну ділянку.
В ході слідства встановлено, що мешканець Гуляйпільського району Запорізької області, діючи всупереч вимогам чинного законодавства, самовільно зайняв земельну ділянку площею 13 га частина якої знаходиться  в зоні санітарної охорони, а саме в межах території прибережної захисної смуги вздовж річки Гайчур, на якій провів обробіток ґрунту та посів сільськогосподарських культур.
За процесуального керівництва Гуляйпільського відділу Токмацької місцевої прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.197-1 КК України.
Наразі забезпечено повне відшкодування спричиненої   шкоди  в результаті самовільного використання земельної ділянки.
Досудове розслідування триває .
 
Санкція вказаної статті  передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1648