Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2020

Взято під варту злочинця, який намагався вбити свою екскохану

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 здійснюється процесуальне керівництво  у кримінальному провадженні за   ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство).
 
Так, 9 липня поточного року в одній з багатоповерхівок Комунарського району м.Запоріжжя між колишніми співмешканцями виник словесний конфлікт, який переріс у бійку.  Чоловік схопив молоток та почав наносити чисельні удари по голові та рукам 35-річній опонентці, чим спричинив відкриту черепно-мозкову травму, відкритий перелом кісток черепу з пошкодженням речовини головного мозку та відкритий перелом обох кистей рук. Незважаючи на це, потерпілій вдалось вижити. Почувши крики на допомогу, забили на сполох сусіди, які й викликали співробітників поліції. Останні виявили зловмисника на місці злочину з кухонним ножем у руках, яким він намагався порізати собі шию. 
Наразі фігуранта провадження затримано. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії та призначено ряд судових експертиз.
Довідково: санкція статті за вчинення цього злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1445