Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Прокуратура вимагає повернення у державну власність земельної ділянки загальною вартістю 20,4 млн гривень

Так, Веселівським відділом Мелітопольської місцевою прокуратурою пред’явлено позов до фізичної особи про повернення земельної ділянки сільськогосподарського призначення, загальною площею 10 га вартістю 20,4 млн. гривень.
 
 
Підставою для внесення позову стало те, що відповідач, у порушення вимог ст.ст. 31, 34 Закону України «Про оренду землі» продовжує використовувати земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 10 га на території Новоуспенівської сільської ради Веселівського району Запорізької, заходів щодо продовження дії договору оренди у встановлений законом спосіб та строк останнім не вжито.
Таким чином, у зв'язку з припиненням дії договору оренди земельна ділянка площею 10 га, яка розташована на території Новоуспенівської сільської ради підлягає поверненню фізичною особою на користь її власника, в даному випадку Новоуспенівській сільській раді Веселівського району Запорізької області, яка на даний час є розпорядником вказаної земельної ділянки та реалізує від імені громади права власника.
Даний позов перебуває на розгляді у Веселівському районному суді Запорізької області. 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1298