Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2020

До псевдомінера греблі Дніпровської ГЕС застосовано заходи примусового медичного характеру

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 за наслідками досудового розслідування затверджено клопотання про застосування заходів медичного характеру до особи Ч., що вчинила суспільно небезпечні діяння, передбачене ч.1 ст.259 КК України, яке передане до суду для розгляду по суті.
 
Як встановлено, у квітні 2020 року особа Ч. знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, здійснив виклик на лінію екстреного виклику оператора «102» ГУ НП в Запорізькій області та представившись вигаданими анкетними даними повідомив про закладення вибухівки на території  греблі Дніпровської ГЕС в  м. Запоріжжя.
В результаті неправдивого повідомлення  про підготовку вибуху на території греблі Дніпровської ГЕС в м. Запоріжжя  для відвернення можливої загрози вибуху та евакуації населення залучені особовий склад Дніпровського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області та вибухово-технічного управління ГУНП в Запорізькій області. Інформація не підтвердилась.
В ході досудового розслідування особу, які здійснила завідомо неправдивий повідомлення встановлено і повідомлено про підозру.
Таким чином фігурант створив умови, які потягли за собою загрозу загибелі людей, створення обстановки загального страху, порушення спокою населення, внаслідок чого було паралізовано нормальний рух населення через Дніпровську ГЕС в  м. Запоріжжя.
Також, проведена судово-психіатрична експертиза відповідно до якої вказана особа є неосудною та такою, що потребує застосування примусових заходів медичного характеру.
Незважаючи на те, що фігурант провадження не визнавала свою провину, проведеними слідчими (розшуковими) діями зібрані достатні докази, які підтверджують її винуватість.
За наслідками судового розгляду прокурором доведено вчинення особою Ч. суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.259 КК України, до останньої судом застосовані заходи примусового медичного характеру

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1567