Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Мешканця Запоріжжя засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України

За публічного обвинувачення прокуратури Запорізької області  Ленінським районним судом м. Запоріжжя судом винесено обвинувальний вирок мешканцю обласного центру, якого визнано винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
 
Встановлено, що радикально налаштований  запоріжанин, не сприймаючи державну владу в Україні, діючи умисно, з метою зміни меж території та державного кордону України, розмістив на власній сторінці у соціальній мережі «Однокласники» матеріали із закликами підтримати приєднання Південно-Східних областей України до складу так званої «Новоросії», зокрема ілюстрацію з текстом «НУЖНО ОТСЕКАТЬ УКРАИНУ ОТ МОРЯ И ПРИЗНАВАТЬ НОВОРОССИЮ».
Скоординованими зусиллями органів прокуратури та служби безпеки області неправомірну діяльність зловмисника було викрито та задокументовано. Протиправність дій особи підтверджено висновком судової лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи
З урахуванням того, що засуджений раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, скоїв вперше злочин середньої тяжкості, беззастережно визнав свою вину та сприяв слідству у встановленні фактичних обставин, судом призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із застосуванням положень ст. 75 КПК України щодо звільнення від відбування з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1675