Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Працівниці банку, яка привласнила більше 839 тис. гривень повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супровіду  Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, слідчими СУ ГУНП в області повідомлено про підозру працівнику банку, яка привласнила грошові кошти банківської установи майже на 840 тис. грн.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник одного з банків  міста Запоріжжя, перебуваючи на посаді касира-операціоніста, будучи особою, якій були ввірені кошти та цінності банку, здійснила привласнення коштів установи у розмірі 645 500 гривень та 7 000 доларів США (яка за курсом НБУ становить 194 460 гривень), а всього на загальну суму 839 960 гривень, які у подальшому легалізувала шляхом проведення фіктивних банківських операцій та здійснення правочину направленого на погашення боргових зобов’язань перед третіми особами.
На даний час працівнику банку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірено особі чи перебувало у її віданні) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація доходів отриманих злочинним шляхом) КК України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією майна та позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.
На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1589