Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Прокуратура вимагає повернення у державну власність земельної ділянки, вартістю 17 млн. гривень

Господарським судом Запорізької області 08.05.2020 відкрито провадження за позовом Запорізької місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави до Августинівської сільської ради Запорізького району та фермерського господарства про визнання незаконним рішення про передачу в оренду земельної ділянки, визнання недійсним договору оренди та повернення до комунальної власності земельної ділянки площею 8,2 га вартістю понад 17 млн грн.
 
Відповідно до вимог ст.ст. 7, 8 Закону України «Про фермерське господарство»  та  ст.ст. 124, 134 Земельного кодексу України особа має право отримати в оренду земельну ділянку для ведення фермерського господарства поза конкурсом один раз для подальшого створення відповідного господарства, обґрунтувавши розмір земельної ділянки з урахуванням можливості її обробітку та перспектив діяльності фермерського   господарства.
Разом з цим, спірну земельну ділянку передано поза конкурсом у користування особі, яка вже отримувала у 1992 році земельну ділянку площею 20 га для ведення фермерського господарства у довічне успадковане володіння. Документи, на підставі яких прийнято Августинівської сільської радою рішення щодо передачу в оренду спірної землі не містять обґрунтування розмірів земельної ділянки з урахуванням перспектив діяльності фермерського господарства, підтвердження досвіду роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1567