Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

На Запоріжжі судитимуть керівника підприємства за порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю

Прокуратура Запорізької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора одного з підприємств м. Мелітополя за ч. 1 ст. 333 КК України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).
 
Досудовим розслідуванням установлено, що директор підприємства у липні минулого року з метою незаконного експорту, діючи в порушення вимог діючого законодавства, за відсутності передбаченого дозволу чи висновку служби Державного експортного контролю України, на виконання раніше узгоджених домовленостей з іноземною компанією, використовуючи митний пост «Мелітополь» Запорізької митниці ДФС, організував відправлення до Російської Федерації індукційної тигельної плавильної електропечі з контрактною вартістю понад 90 тисяч доларів США.
Невід’ємною складовою указаної електропечі є тиристорний перетворювач частоти, що віднесений до товару подвійного використання (військового призначення, допущеного у цивільному використанні) та його міжнародна передача підлягає державному експортному контролю.
Скоординованими зусиллями органів прокуратури, СБУ та митного контролю протиправну діяльність було викрито та задокументовано, відправлення товару скасовано, на тигельну піч – накладено арешт.
Прокуратурою області 19.05.2020 обвинувальний акт скеровано до Мелітопольського міськрайонного суду для розгляду по суті.
За вчинення вказаного злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді  штрафу або позбавлення волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1342