Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2020

На Запоріжжі судитимуть правоохоронців за систематичний тиск на рибопереробні підприємства області

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчими ТУ ДБР у м.Мелітополі, скеровано до суду обвинувальний акт за ч.ч. 1,2 ст. 364 КК України  відносно злочинної групи з числа працівників управління ГУНП в Запорізькій області, які, зловживаючи своїм службовим становищем, розробили схему системного тиску на комерційні підприємства з вилову водних біоресурсів.
Слідством встановлено, що правоохоронці на підставі недостовірної інформації звертались до суду з клопотаннями про проведення обшуків, під час яких вилучали на рибопереробних підприємствах рибу та іншу продукцію категорії біоресурсів морських та річкових акваторій області, надалі ж привласнювали їх через підконтрольні підприємства, яким віддавали вилучене на «переробку». В результаті незаконних дій правоохоронців, суб’єктам господарювання  завдано збитків на суму понад 1,1 млн гривень.
Наразі досудове слідство завершене. Крапку у цьому питанні поставить суд. Фігурантам провадження  загрожує покарання від 3 до 6 років позбавлення волі.
 
Звертаємо увагу! Якщо Вам відомі факти злочинів, до яких причетні вказані особи або аналогічні ситуації, Ви можете цілодобово повідомити про них на гарячу лінію прокуратури Запорізької області за номерами: (061) 233-34-86, 233-10-81 (з 09-00 до 18-00 год. у робочі дні), 225-10-99 (з 19-00 до 09-00 год. в робочі дні; у вихідні та святкові дні протягом усієї доби).
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1489