Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

До суду скеровано обвинувальний акт проти молодика за жорстоке побиття цивільної дружини

За процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, вчинене групою осіб).  
 
У ході слідства встановлено, що раніше засуджений за спричинення тяжких тілесних ушкоджень чоловік, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння  привів додому нову «подругу життя», що аж ніяк не сподобалось його не тверезій співмешканці. Це стало приводом для словесного конфлікту між цивільним подружжям та гостею, що переріс у запеклу бійку, під час якої чоловік та його нова подруга, на очах у малолітнього сина потерпілої, спричинили останній численні тяжкі тілесні ушкодження руками та ногами в голову, внаслідок отримання яких потерпіла у вкрай тяжкому стані пів року перебувала у комі з переломами, забоями та здавленням головного мозку.
Користуючись безпритомним станом потерпілої, зловмисники почали переховуватись від правоохоронців, чоловік навіть намагався продати належне йому нерухоме майно, однак завдяки злагодженій роботі, його місцезнаходження встановлене, до нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, а також з метою забезпечення відшкодування моральної та матеріальної шкоди, накладено арешт на приватний будинок підозрюваного.
За результатами розслідування у кримінальному провадженні прокурором Запорізької місцевої прокуратури № 2 затверджено обвинувальний акт відносно 32-річного чоловіка, який направлено до Комунарського районного суду          м. Запоріжжя для розгляду по суті.
Правопорушення щодо його 30-річної подруги виділено в окреме кримінальне провадження, слідство у ньому зупинено у зв’язку з переховуванням підозрюваної, яку оголошено у державний розшук, отримано дозвіл на затримання жінки з метою застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Довідково: за вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1741