Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

За напад на громадську активістку зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі

     Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, п. 7 ч. 2    ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів).        
 
     У ході досудового розслідування встановлено, що наприкінці вересня минулого року 40-річний, раніше засуджений за серію нападів на жінок, один з яких призвів до загибелі жертви, запоріжанин звільнився з виправної установи, в якій більше 16 років відбував покарання. Однак на шлях виправлення не  став та вже у жовтні напав з ножем на  місцеву громадську активістку.
     Зловмисник переслідував 24-річну дівчину та, щойно вона зайшла у під’їзд житлового будинку, наніс їй два проникаючих поранення гострим предметом у життєво-важливі органи. Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі, життя потерпілої вдалося врятувати.  
     Того ж дня злочинця затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 7 ч. 2  ст. 115 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
     За результатами розслідування у кримінальному провадженні прокурором Запорізької місцевої прокуратури № 2 затверджено обвинувальний акт, який направлено до Комунарського районного суду м. Запоріжжя для розгляду по суті.
     За скоєне обвинуваченому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1693