Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

На отриманні хабара у сумі 300 доларів США затримано головного державного інспектора митного посту «Херсон-аеропорт»

     За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі спільно з працівниками УСБУ в Херсонській області, в зоні митного контролю міжнародного аеропорту «Херсон» затримано головного державного інспектора митного посту «Херсон-аеропорт» під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 300 долларів США.
 
     Вказані кошти він вимагав та отримав від місцевого підприємця за безперешкодне проходження останнім митного контролю з вантажем одягу, придбаного в Туреччині.
     Безпосередньо, після отримання хабара правопорушника було затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
     Проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення. Найближчим часом буде вирішене питання щодо оголошення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.
 
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1968