Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

Керівник комунального підприємства, який незаконно звільнив працівника, поверне до бюджету кошти у розмірі 93 тис. грн.

Органами прокуратури Запорізької області вжито заходів представницького характеру щодо стягнення матеріальної шкоди в порядку регресу.
 
Встановлено, що керівництво КП «Ритуал» Енергодарської міської ради у 2016 році незаконно звільнило працівника підприємства. У подальшому рішенням суду дії керівництва підприємства визнані незаконними, а працівника поновлено на посаді та стягнуто 93 тис. грн. коштів за час вимушеного прогулу.
 
Враховуючи, що зазначене відшкодування здійснено за рахунок місцевого бюджету, Енергодарська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом у порядку регресу до особи, яка винна у незаконному звільненні працівника та, як наслідок, у виплаті з бюджету коштів в рахунок оплати вимушеного прогулу.
 
Завдяки принциповій та наступальній позиції прокуратури Запорізької області в суді, постановою Запорізького апеляційного суду відхилено апеляційну скаргу відповідача, а рішення Енергодарського міського суду, яким задоволено позов керівника місцевої прокуратури, залишено без змін.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1922