Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2019

Прокуратурою попереджено стягнення з бюджету майже 400 тис.грн.

Внаслідок послідового та аргументованого відстоювання власної позиції, прокуратурою області попереджено стягнення з бюджету майже майже 400 тис.грн.
 
Господарським судом Запорізької області розглянуто позов фізичної особи-підприємця до Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, прокуратури Запорізької області та Головного управління Державної казначейської служби в Запорізькій області. Підприємець вимагав компенсувати з Державного бюджету України 381217 грн. матеріальної та моральної шкоди за вилучення у нього в рамках кримінального провадження майна.
 
Суд погодився з доводами прокурора про безпідставність зазначених позовних вимог з огляду на правомірність вилучення вказаного майна у ході обшуку, а також відсутність доказів фактичної його втрати або пошкодження. Так само підприємцем не доведено обставини зниження престижу або ділової репутації підприємця внаслідок проведення відповідних слідчих дій.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області відмовлено у стягненні з Державного бюджету України на користь підприємця 281217 грн. матеріальної та 100000 грн. моральної шкоди.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1291