Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

За принципової позиції прокуратури колишнього працівника поліції, який готував терористичний акт на території Запорізької області засуджено до позбавлення волі

Прокуратурою Запорізької області забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення в суді обвинувального акта відносно колишнього працівника поліції за фактом сприяння діяльності терористичної організації, підготовці терористичного акта на території Запорізької області та незаконному зберіганні бойових припасів.
 Так, обвинувачуваний із використанням мобільного зв’язку передавав представнику «ДНР» інформацію про переміщення живої сили та техніки Збройних сил України, готував спільно з представником «ДНР» терористичний акт на території Запорізької області та незаконно зберігав 2 гранати і понад 300 патронів колібру 5.45, 7.62 та 9 мм.
 Суд, зваживши надані стороною обвинувачення докази, постановив у цій справі обвинувальний вирок, який набрав законної сили.
 Дії засудженого кваліфіковано за ч. 1 ст. 258-3 (інше сприяння діяльності терористичної організації), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акта, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).
 За принципової позиції органів прокуратури області зловмисника засуджено до 8 років 3 місяців позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2717