Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Прокуратурою області внесено подання голові Запорізької обласної державної адміністрації щодо факту порушення антикорупційного законодавства посадовою особою адміністрації

Прокуратурою Запорізької області як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції відповідно до статті 1 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) здійснюється систематичний аналіз стану законності у сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у публічній і приватній сферах суспільних відносин на території Запорізької області.
Так, у травні цього року прокурором Запорізької області в порядку статей 1, 65 Закону Голові Запорізької обласної державної адміністрації внесено подання з метою усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог Закону посадовцем апарату Запорізької обласної державної адміністрації, який в порушення вимог ч. 2 ст. 52 Закону не подав у передбачені законом строки електронне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані: про купівлю автомобіля, вартість якого становить понад 400 тис. грн. та отримання кредиту в розмірі понад 190 тис. грн., чим вчинив адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, передбачені ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
У липні прокуратурою області отримано повідомлення Запорізької обласної державної адміністрації, що відносно вказаної посадової особи органу місцевої влади проведено службове розслідування та дисциплінарне провадження. Надалі, у вересні – надіслано копію наказу Запорізької обласної державної адміністрації про застосування у липні до порушника дисциплінарного стягнення у виді догани за неналежне виконання актів органів державної влади.
Втім, як встановлено прокуратурою області, відомості про притягнення до відповідальності дотепер не внесено, чим не дотримано вимоги ст. 59 Закону.
З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 1, 65 Закону, Голові Запорізької обласної державної адміністрації прокуратурою області у листопаді внесено подання щодо ініціювання службового розслідування з метою встановлення причин і умов, що сприяли порушенню вимог ст. 59 Закону відповідальними особами кадрової служби Запорізької обласної державної адміністрації. Розгляд документу прокурорського реагування триває.
Прокуратура області і надалі, в межах наданих законодавством повноважень, буде принципово реагувати на факти порушення антикорупційного законодавства.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1646