Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

Прокуратура домоглася справедливого покарання зловмиснику, який намагався пограбувати виховательку дитячого садку

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 186 КК України відносно раніше судимого 27-річного жителя Оріхівського району, який з метою особистого збагачення, із застосуванням насильства, намагався пограбувати виховательку дитячого садку.
Відтак, раніше неодноразово судимий за вчинення злочинів проти власності зловмисник, на шлях виправлення не став та, перебуваючи неподалік залізничного вокзалу у Комунарському районі Запоріжжя, запримітив жінку, яка розмовляла по мобільному телефону, та з корисливих мотивів, вирвав з її рук телефон. Злякавшись, потерпіла почала втікати, однак злочинець наздогнав її та штовхнув у спину, внаслідок чого вона впала на землю. Не зупиняючись на скоєному, правопорушник сів на спину потерпілої та за допомогою фізичної сили намагався відібрати жіночу сумку, а також почав намагатися зірвати шарф з шиї потерпілої та зняти куртку. На вказані злочинні дії потерпіла здійснила супротив та кликала на допомогу. На її крики підійшли працівники вокзалу, які в подальшому припинили протиправні дії грабіжника.
Завдяки належному процесуальному керівництву, якісному підтриманню публічного обвинувачення та принциповій позиції Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 місцевий суд призначив злочинцю покарання за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством), у вигляді 4 років позбавлення волі.
Не погодившись з призначеним покаранням, захисник обвинуваченого звернувся до апеляційного суду зі скаргою, в якій просив закрити кримінальне провадження та виправдати його підзахисного, проте колегія суддів судової палати апеляційної інстанції підтримала позицію прокурора та залишила в силі вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1456