Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

Директор одного з підприємств м. Запоріжжя обвинувачується у незаконному заволодінні бюджетних коштів на загальну суму 372 тис. грн.

За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури забезпечено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення в особливо великих розмірах.
Так, у 2015 році директор товариства з обмеженою відповідальністю, будучи службовою особо, незаконно заволодів бюджетними коштами Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької обласної державної адміністрації на загальну суму 372 тис. грн.
За наслідками проведення досудового розслідування Токмацькою місцевою прокуратурою 30.10.2019 до суду направлено обвинувальний акт за обвинуваченням директора підприємства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні), ч.1 ст.366 КК України (cкладання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).
Вказаній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
З метою відшкодування державі шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, потерпілим у кримінальному провадженні пред’явлено цивільний позов.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1616