Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно трьох зловмисників, які скоїли умисне вбивство водія у м.Бердянськ

Бердянською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.115, ч.2 ст.289, ч.2 ст.187 КК України (умисне вбивство, незаконне заволодіння транспортним засобом, розбій) відносно трьох зловмисників, які в процесі розбійного нападу скоїли умисне вбивство мешканця м. Бердянськ, який займався підприємницькою діяльністю, пов’язаною з перевезенням пасажирів.
Так, 22 липня 2019 року знаходячись біля парку «Шмідта» в місті Бердянськ, троє зловмисників, двоє з яких раніше неодноразово судимі, а один неповнолітній, за попередньою змовою між собою, з корисливих мотивів з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, належним іншому чоловіку, сіли в салон вищевказаного автомобіля та почали рух на вказаному автомобілі в напрямку селища міського типу Чернігівка. Перебуваючи в салоні автомобіля, зловмисники напали на власника авто, вбивши його та незаконно заволоділи належним йому автомобілем, а також мобільним телефоном, відеореєстратором, золотою каблучкою, грошовими коштами в сумі 2000 гривень.
За клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт 18.10.2019 відносно зловмисників направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.
Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1691