Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2019

Прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення доходу, отриманого від безпідставного використання земельної ділянки власником комплексу будівель в м. Василівка

У межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, Енергодарською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки комунальної форми власності.
Встановлено, що на підставі договору купівлі-продажу фізична особа набула право власності на комплекс будівель, які розташовані в м. Василівка Запорізької області.
У 2016 році Василівською міською радою вказаній особі передано в оренду земельну ділянку площею 1,6626 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд переробної, машинобудівної та іншої промисловості та зобов’язано особу укласти у місячний строк договір оренди земельної ділянки.
Разом з цим, з’ясовано, що власник нерухомості тривалий час ухиляється від укладення та реєстрації договору оренди земельної ділянки, та тим самим безоплатно використовує у господарській діяльності земельну ділянку комунальної форми власності, на якій безпосередньо знаходиться комплекс будівель.
З метою захисту інтересів держави в особі Василівської міської ради Енергодарська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення доходу, отриманого від безпідставно набутого майна, у розмірі 206 тис. грн.
Судовий розгляд триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1311