Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2019

Прокуратурою виявлено факти незаконного використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення головою фермерського господарства на території Оріхівської об’єднаної територіальної громади

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури за результатами вжитих заходів виявлено факти незаконного, без відповідної правової підстави використання земельної ділянки державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 17,1 га, розташованої на території Оріхівської об’єднаної територіальної громади.
В ході спільного виїзду прокурора Оріхівського відділу Токмацької місцевої прокуратури та головного спеціаліста в сфері державного контролю за використанням та охороною земель ГУ Держеокадастру в Запорізькій області встановлено, що у період з травня по серпень 2019 року громадянин, будучи головою одного з фермерських господарств району, маючи умисел на самовільне зайняття земельної ділянки, без відповідного рішення уповноваженого органу та державної реєстрації права власності чи користування земельною ділянкою обробив та засіяв сільськогосподарською культурою понад 17 га землі.
За вказаним фактом відносно голови фермерського господарства головним спеціалістом ГУ Держеокадастру в Запорізькій області винесено постанову про накладення адміністративного стягнення та притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог земельного законодавства, передбачених ст. 53-1 КУпАП.
Окрім цього, голову фермерського господарства зобов’язано сплатити Оріхівській об’єднаній територіальній громаді шкоду, заподіяну внаслідок самовільного використання земельної ділянки в розмірі 26 тис. грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1490