Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Прокуратура відстоює інтереси медичного закладу у кримінальному проваджені за обвинуваченням директора одного з підприємств міста у невиконанні рішення суду та заподіянні матеріальної шкоди у розмірі понад 798 тис.грн.

Токмацькою місцевою прокуратурою направлено до Оріхівського районного суду Запорізької області обвинувальний акт за ч.3 ст. 382 КК України відносно директора одного з приватних підприємств м. Запоріжжя за фактом умисного невиконання рішення суду, що набрало законної сили, що заподіяло істотну шкоду інтересам юридичних осіб.
Встановлено, що у жовтні 2016 року між медичним закладом Токмацького району та приватним підприємством м. Запоріжжя укладено договір про закупівлю вугілля кам’яного в кількості 700 т., ціна якого становила 1 749 993,00 грн.
Так, в 2017 року до Господарського суду Запорізької області звернувся керівник даного медичного закладу з позовною заявою про невиконання приватним підприємством умов договору про закупівлю товару у кількості 319 340 кг вартістю 798 346 грн. Вказаний позов задоволено та зобов’язано приватне підприємство повернути позивачу товар.
Отже, директор приватного підприємства будучи наділеним та здійснюючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, тобто згідно ч.3 ст.18 КК України будучі службовою особою, діючи умисно, достовірно знаючи про винесене рішення Господарського суду Запорізької області, яке набрало законної сили, щодо зобов’язання повернути медичному закладу товар, маючи реальну можливість його виконати, та знаючи про виконавче провадження з примусового виконання даного рішення суду, не вчинив жодних заходів щодо його виконання, тим самим не виконав рішення суду чим завдав юридичній особі істотної матеріальної шкоди на суму 798 346 грн.
За вчинення даного злочину особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1452