Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2019

Органами прокуратури забезпечено поновлення порушених законних інтересів держави і реальне відшкодування завданих збитків

Здійснення органами прокуратури представництва інтересів держави в суді є суспільно важливою конституційною функцією, яка слугує забезпеченню законності.
Від принципової позиції прокурора у підготовці позовних заяв, участі в судових процесах щодо захисту інтересів держави та при виконанні судових рішень залежить фактичне поновлення порушених законних інтересів держави, реальне відшкодування завданих збитків.
У поточному році органами прокуратури області активізовано роботу на захист інтересів держави шляхом застосування представницьких повноважень. Наразі вже пред’явлено позовних заяв на загальну суму 1,17 мільярди гривень, судами задоволено 111 позовів, заяв на 1,43 млрд. грн. Відповідачами добровільно відшкодовано 75,3 мільйона гривень за закритими справами.
На заключному етапі, у процесі реалізації захисту інтересів держави, органами прокуратури області забезпечено виконання рішень суду на суму 482,7 млн. грн.
За прокурорського втручання попереджено незаконне надання, а також повернуто у державну та комунальну власність 2107 гектари земель.
Забезпечено ефективне реагування на порушення закону державними виконавцями та боржниками – задоволено 100 відомчих та судових скарг.
Органи прокуратури області не залишаються осторонь злочинних посягань на інтереси держави. Зокрема, при здійсненні представницької діяльності розпочато 32 кримінальні провадження.
Робота прокурорів на вказаному напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1440