Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

За принципової позиції прокуратури зловмисника, який пограбував неповнолітнього, засуджено до реальної міри покарання у виді позбавлення волі

Органи прокуратури Запорізької області гостро реагують на випадки неправильного застосування Закону, а тим більше у кримінальних провадженнях.

Так, 04.06.2019 Комунарським райсудом м. Запоріжжя було засуджено громадянина З., який знаходячись поблизу багатоквартирного будинку по вул. Космічній, підійшов до двох 13-річних хлопців, які сиділи на лавочці, та погрожуючи нанесенням тілесних ушкоджень, відвів останніх за кут будівлі, де відкрито з кишені куртки одного з них витягнув мобільний телефон, вартістю понад 5000 грн., з яким покинув місце злочину.

Наведені дії винної особи були кваліфіковані як вчинення грабежу, тобто за ст. 186 ч. 2 КК України, однак призначене покарання у виді 6 місяців арешту явно не відповідало суспільній небезпеці вчиненого злочину.
Із аргументованою позицією прокуратури Запорізької області, якою було підтримано апеляційну скаргу державного обвинувача, погодився Запорізький апеляційний суд, а тому грабіжник наступні 4 роки буде спокутувати свою вину у місцях несвободи.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1271