Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Прокуратурою через суд апеляційної інстанції попереджено незаконне вибуття із комунальної власності житлового будинку

Прокуратурою області через суд апеляційної інстанції попереджено незаконне вибуття із комунальної власності житлового будинку.
Так, Запорізький апеляційний суд погодився з доводами апеляційної скарги заступника прокурора Запорізької області щодо незаконності рішення суду першої інстанції, яким визнано за громадянкою право власності на житловий будинок у порядку набувальної давності.
Під час розгляду позову встановлено, що мешканка м. Запоріжжя з метою узаконення використання житлового будинку загальною площею понад 60 кв.м., в обхід встановленого законодавством порядку набуття у власність житлових приміщень комунальної важності та за відсутності правових підстав для визнання права власності за набувальною давністю, звернулась до суду зі вказаним позовом.
Водночас завдяки принциповій та наступальній позиції прокуратури Запорізької області в суді, постановою Запорізького апеляційного суду рішення Заводського районного суду м. Запоріжжя скасовано та ухвалено нове – про відмову в задоволенні позову.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1372