Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Органи прокуратури продовжують активну роботу у сфері протидії корупції

Новомиколаївським відділом Токмацької місцевої прокуратури продовжується активна робота у сфері протидії корупції.
Перевіркою встановлено, що між керівником Комунального підприємства та головою Підгірненської сільської ради Новомиколаївського району у 2017 році укладено контракт строком на 3 роки у зв’язку з чим, у сторін виникли трудові відносини. У свою чергу, керівник даного підприємства, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, тобто суб’єктом на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», подав щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік лише у серпні 2019 року.
У порушення вимог чинного законодавства, посадові особи сільської ради про вказаний факт Національне агентство з питань запобігання корупції не повідомили. Більше того, безпідставно не призначили уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції.
Враховуючи вищевикладене, на адресу Підгірненської сільської ради у серпні поточного року в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено подання, яке перебуває на розгляді.
Робота на вказаному напрямку триває.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1381