Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Апеляційний суд підтримав правову позицію прокуратури щодо засудження мешканця міста до 7 років позбавлення волі за скоєне вбивство

За наслідками апеляційного перегляду вироку, проголошеного у грудні 2018 року Ленінським районним судом м. Запоріжжя відносно гр-на С., колегією суддів Запорізького апеляційного суду вказаний вирок залишено без змін.
Вказаним вироком встановлено, що гр-н С., у травні минулого року, у вечірній час, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у квартирі одного з будинків по вулиці Узбекистанській у місті Запоріжжі, під час раптово виниклого конфлікту, наніс удари руками і ногами в область голови своєму знайомому Б., заподіявши останньому закриту внутрішньо-черпну травму з численними крововиливами та забоєм мозку, що призвели до розвитку набряку головного мозку, від чого і настала смерть потерпілого на місці події.
Обвинувачений під час розгляду справи в суді першої інстанції визнав свою винуватість. Засуджуючи С. до 7 років позбавлення волі, суд повною мірою погодився з мірою покарання, запропонованою прокурором, оскільки вона відповідала, як тяжкості злочину, внаслідок якого загинула людина, так і характеристиці особи обвинуваченого – не працюючого, з посередніми характеристиками за місцем мешкання, та такого, що перебував на обліку у лікаря нарколога з діагнозом: психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю зі шкідливими наслідками.
Оцінивши вирок, захисник обвинуваченого не погодився з призначеним судом покаранням, вважаючи його занадто суворим, оскільки обвинувачений щиро розкаявся, сприяв розслідуванню злочину, та скористався наданим стороні захисту правом апеляційного оскарження.
Колегія судової палати з розгляду кримінальних справ Запорізького апеляційного суду, розглянувши справу, визнала доводи апеляції захисника такими, що не підлягають задоволенню, і підтримала правову позицію сторони публічного обвинувачення, не знайшовши проголошений щодо С. Іменем України вирок надмірно суворим, та не знайшовши підстав для його зміни.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1613