Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2019

Прокуратурою забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення стосовно колишніх поліцейських, які під час несення служби вчинили злочин

Відділом нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення під час судового розгляду в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя обвинувального акту стосовно колишніх слідчих СВ Дніпровського ВП ГУ НП в Запорізькій області, які під час несення служби вчинили злочин, передбачений ч. 2 ст. 262, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України (привласнення та зберігання вогнепальної зброї та організація одержання неправомірної вигоди у значному розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища вчинене групою осіб).
Установлено, що місцеві жителі м. Запоріжжя у вересні 2016 року незаконно заволоділи автомобілем «Opel Corsa», який в подальшому за співучасті слідчих СВ Дніпровського ВП ГУ НП в Запорізькій області та отримання неправомірної вигоди від потерпілої у розмірі 2500 доларів США, повернули викрадений автомобіль.
На цей час судом у справі, досліджуються письмові докази з боку сторони обвинувачення.
Згідно з санкцією ч. 2 ст. 262, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі більш ніж на 10 років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1151