Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2019

За результатами проведеної перевірки у виправних колоніях виявлено порушення режиму відбування покарання засудженими в установах.

Прокуратурою проведено перевірку в Державній установі «Вільнянська виправна колонія (№20)» та Державній установі «Софіївська виправна колонія (№55), яка засвідчила, що службовими особами вказаних установ не в повному об'ємі виконуються вимоги кримінального виконавчого законодавства України щодо забезпечення режимних вимог.
Зокрема, про неналежний рівень організації роботи оперативної служби, відділу нагляду і безпеки, а також, чергової зміни ДУ «Софіївська ВК № 55» свідчать факти вживання засудженими алкогольних напоїв.
У ДУ «Вільнянська ВК № 20» мав місце факт вживання засудженим алкогольних напоїв на своєму робочому місці, що особливо насторожує, так як це може призвести до непередбачених наслідків, оскільки, працюючи з технікою у нетверезому стані, навряд чи можна дотримуватись правил техніки безпеки та у поставлених цілях використовувати обладнання.
Вивченням причин і умов, що сприяли вчиненню засудженими вищевказаних порушень режиму відбування покарання в установі встановлено, що службовими особами колонії порушуються вимоги статей 102, 104, 123 КВК України.
Основними причинами зазначених порушень є недостатня організація роботи служб, зокрема оперативної групи, відділу нагляду і безпеки, чергової зміни, що у свою чергу призводить до слабкої оперативно-профілактичної роботи, відсутності отримання та зібрання упереджувальної інформації, недостатньої обізнаності про наміри засуджених, про їх особисті проблеми та негаразди, недостатнього нагляду за засудженими схильних до вживання спритних напоїв, незадовільної профілактичної роботи з боку працівників відділу нагляду і безпеки, відділу соціально-психологічної роботи, з метою попередження подібних випадків, а також неякісна індивідуально-виховна робота із засудженими.
За вказаними фактами порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства України Токмацькою місцевою прокуратурою у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» на адреси Державної установи «Вільнянська виправна колонія (№20)» та Державної установи «Софіївська виправна колонія (№55)» внесено акти прокурорського реагування, з вимогою усунути причини та умови, що їм сприяли.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1321