Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

Розпочато кримінальне провадження за фактом самовільної забудови земельної ділянки на узбережжі р. Дніпро в м. Запоріжжя вартістю понад 2 млн. грн.

За втручання прокуратури області Комунарським відділенням поліції Дніпровського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області розпочато кримінальне провадження за фактом самовільної забудови земельної ділянки площею майже пів гектара безпосередньо на узбережжі р. Дніпро.
Так, прокуратурою області при організації здійснення конституційної функції представництва інтересів держави в суді, встановлено, що один з господарюючих суб’єктів обласного центру, підробивши дозвільні документи на будівництво, під видом реконструкції об’єкту, самовільно збудував на самовільно зайнятій земельній ділянці водоохоронної зони новий об’єкт нерухомості.
Зазначене дало можливість цьому суб’єкту отримати в оренду цю земельну ділянку комунальної форми власності поза конкурсною процедурою для здійснення її подальшої забудови, що прямо заборонено земельним законодавством.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Запорізької місцевої прокуратури № 2.
За результатами досудового розслідування вирішуватиметься питання про пред’явлення позову до суду з метою визнання недійсним договору оренди земельної ділянки водного фонду та зобов’язання забудовника знести самовільно збудовані об’єкти.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1584