Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

За результатами вилучення банківських документів підтверджено перерахування грошових коштів комунальним підприємством на рахунки фіктивних підприємств

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків одним з комунальних підприємств запорізького регіону.
 
У кримінальному провадженні установлено, що у період 2015 - 2018 років службові особи зазначеного підприємства, використовуючи документи та реквізити ряду фіктивних суб’єктів господарювання, з метою заниження податкових зобов’язань відобразили у податковій звітності недостовірні відомості щодо придбання товарів та послуг від фіктивних підприємств у результаті чого ухилились від сплати податків на суму понад 2,1 млн. грн.
 
У кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді у банківських установах проведено вилучення документів щодо вчинених фінансових операцій та руху коштів по рахунках, якими підтверджено перерахування комунальним підприємством на рахунки фіктивних підприємств коштів на загальну суму понад 12 млн. грн.
 
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває. На виконання вказівок процесуального керівника працівниками СУ ФР ГУ ДФС в області вживаються заходи для встановлення всіх обставин злочину.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1688