Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

На лаві підсудних перебувають правоохоронці, які вдались до катування чоловіка

Прокуратурою Запорізької області забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення під час судового розгляду в Токмацькому районному суді області обвинувального акту стосовно працівників поліції  Михайлівського відділення поліції Василівського відділу ГУНП в області, які під час несення служби вчинили злочин, передбачений ч. 2 ст. 127 КК України (катування, тобто заподіяння сильного фізичного болю та морального страждання шляхом нанесення побоїв з метою примусити потерпілого визнати себе винним у вчиненні злочину, учинене групою осіб).
 
Встановлено, що у квітні 2018 року три оперуповноважених указаного підрозділу поліції з метою покращення показників служби з розкриття тяжких злочинів, перевіряючи на причетність до вчиненого напередодні розбою раніше судимого мешканця смт Михайлівка, вивезли його до лісосмуги, де катували шляхом душення поліетиленовим пакетом, нанесення ударів по різних частинах тіла та застосування електрошокеру.
 
На цей час судом у справі розпочато дослідження доказів з боку сторони обвинувачення.
 
Згідно з санкцією ч. 2 ст. 127 КК України зловмисникам може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1742