Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2019

На лаві підсудних опинився директор ТОВ, який зловживаючи службовим становищем заволодів бюджетними коштами на суму майже 75 тис. грн.

Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури  до Пологівського районного суду області скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням директора одного з товариств  у  вчиненні злочинів, передбачених  ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України за  фактом  заволодіння  чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також за обвинуваченням інженера технолога вказаного товариства  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.3 ст.191 КК України за  фактом   сприяння в заволодінні  чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб а саме бюджетними коштами відділу культури і туризму Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області в сумі  майже 75 тис. грн, які призначалися для проведення будівельних робіт з реконструкції КУ Пологівський районний будинок культури Пологівської районної ради, а також в складанні завідомо неправдивих офіційних документів.
 
В ході проведення ряду слідчих дій встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, переслідуючи злочинний умисел, направлений на заволодіння   бюджетними коштами,   за попередньою змовою з інженером технологом вказаного товариства, достовірно знаючи, що частина будівельних робіт на суму майже 75 тис. грн. не виконана, вніс неправдиві відомості до Актів приймання виконаних будівельних робіт. В подальшому інженер технолог зазначеного товариства  переконав представника замовника та інженера з технічного нагляду про виконання усіх будівельних робіт по вказаному об’єкту в повному обсязі та таким чином сприяв вчиненню злочину. Після зарахування на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю  зазначених бюджетних коштів, директор заволодів ними та розпорядився на власний розсуд.
 
Обвинуваченим загрожує покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади або займатись певною діяльністю на строк до 3 років. 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1255