Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Правоохоронці викрили зловмисника, який організував виготовлення наркотичного засобу та вилучили «метадон» на суму 12,5 млн. грн.

 
За процесуального керівництва Токмацької місцевої прокуратури спільно із співробітниками ГУНП в області, слідчим відділом Вільнянського відділення поліції та служби безпеки України, під час проведення обшуку виявлено та вилучено близько 7 кг наркотичного засобу «Метадон», понад 100 літрів різних прекурсорів, обладнання та приладдя для виготовлення наркотику, мобільні телефони, чернетки з записами, сім-картки, електронні ваги та гроші.
 
Під час розслідування встановлено, що мешканець Запоріжжя 1994 року народження організував виготовлення наркотичного засобу «Метадон» з його подальшою реалізацією на території Запорізької та Київської областей.
 
Також встановлена причетність до виготовлення наркотичного засобу мешканця Вільнянського району 1986 року народження.
 
За цінами чорного ринку сума вилученого наркотику складає 12,5 мільйонів гривень. Усе вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру.
 
Злочинців, які займались виготовленням та збутом наркотичного засобу «Метадон» затримано у порядку ст. 208 КПК України. Останнім повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3  ст. 307 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі більш ніж 2 млн. грн.
 
Санкція ч. 3 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1473