Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

До уваги громадян та ЗМІ! Інформація щодо кримінального провадження відносно декларування недостовірних відомостей депутатом Запорізької міської ради П.

У Жовтневому районному суді Запоріжжя 10.06.2019 відбулося підготовче судове засідання з розгляду обвинувального акта за обвинуваченням скандального депутата Запорізької міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України.
 
За його результатами задоволено клопотання сторони захисту та обвинувальний акт повернуто прокурору для усунення недоліків.
 
У зв’язку із незгодою з судовим рішенням, прокуратурою Запорізької області 11.06.2019 його оскаржено до Запорізького апеляційного суду.
 
Нагадуємо, що 30.01.2019 прокурором області Валерієм Романовим у сесійній залі Запорізької міської ради у присутності депутатів скандальному депутату повідомлено про підозру щодо подання ним завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
Слідством встановлено, що усупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції» депутат у декларації за 2016 рік вніс недостовірні відомості щодо відсутності у нього фінансових зобов’язань, тоді як має непогашену заборгованість перед банківською установою за кредитним договором, сума якої станом на 31.12.2016 складала понад 94 млн. грн.
 
Відповідно до ст.. 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, у тому числі депутати усіх рівнів. 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1679