Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

На лаві підсудних опинився водій, який вчинив смертельне ДТП з жінкою та її дитиною в Запоріжжі

Прокуратурою Запорізької області направлено до суду обвинувальний акт стосовно водія автомобіля «BMW330», який 02.06.2018 здійснюючи рух по проїзній частині Прибережній магістралі у Запоріжжі, зі швидкістю не менше 100,7 км/год, що перевищує допустиму швидкість у населеному пункті, змінив напрямок руху, не впорався з керуванням, та допустив занос керованого автомобіля, який виїхав на праве узбіччя, де скоїв наїзд на жінку та її малолітню доньку.
 
Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди водій  не вжив заходів направлених на допомогу жінці та її малолітній донці, а з метою уникнення кримінальної відповідальності покинув автомобіль та зник з місця події.  Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішоходи померли.
 
Дії водія кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб)  та ч. 1 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, яких він сам поставив в небезпечний для життя стан).
 
Під час підготовчого судового засідання 30.05.2019 обвинувальний акт призначено до судового розгляду та за клопотанням прокурора судом продовжено обвинуваченому, обраний під час досудового розслідування, запобіжний захід у вигляді триманні під вартою.
 
Винній особі загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1601