Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Інформація щодо очищення рядів прокуратури Запорізької області

Сьогодні, 14 травня, слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР Генеральної прокуратури України та оперативного супроводження УЗЕ в області викрито прокурора Якімівського відділу Мелітопольської місцевої прокуратури області на отриманні неправомірної вигоди за невжиття заходів, що входять до кола його повноважень.
 
Керівництво прокуратури області, будучи інформованим про протиправні намагання співробітника органів, зайняло принципову позицію, та наразі дякує колегам-правоохоронцям за пророблену роботу.
 
Цинізм дій горе-співробітника годі уявити: перебуваючи під слідством за аналогічний злочин, вчинений минулого року та через незрозумілу позицію слідчих суддів залишаючись не відстороненим від посади, зловмисник не покинув ганебних посягань та продовжив плямувати честь органів прокуратури.
 
Цього разу вказаний прокурор використовуючи своє службове становище вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 10 000 доларів США з підприємця. Під час отримання неправомірної вигоди зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, предмет злочину вилучено.
 
За вчинення вказаного злочину горе-співробітнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.  
 
Очищення правоохоронних органів від негідників продовжується.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1595