Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Правоохоронці виявили та вилучили нелегальні тютюнові вироби на суму майже 7,5 млн. грн., які незаконно збувались через «Інтернет» (фото)

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за ч. 3 ст. 204 КК України за фактом збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.
 
В ході досудового розслідування працівниками прокуратури спільно з працівниками оперативного управління ГУ ДФС в області проведено обшук складських приміщень, які використовуються для зберігання з метою подальшого незаконного збуту цигарок на території міста Мелітополя.
 
Зокрема, під час обшуків виявлені тютюнові вироби іноземного виробництва без марок акцизного податку, ввезені на територію України поза митним контролем, а також тютюнові вироби вітчизняного виробництва без документів, які підтверджують законність їх походження.
 
Встановлено, що реалізація тютюнових виробів здійснювалася шляхом надання оголошення в мережі Інтернет по Запорізькій області через оголошення викладене на інтернет-ресурсі, а також з використанням створених акаунтів у системі обміну повідомленнями типу мобільних додатків Viber та Telegram. Частина тютюнової продукції збувалася на Центральному ринку Мелітополя.
 
В ході обшуків виявлено та вилучено майже 118 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку України встановленого зразка на загальну суму майже 5 млн. гривень та майже 56 тис. пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва на загальну суму більше 2,5 млн. грн.
 
Всього вилучено більше 173 тис. пачок тютюнових виробів на загальну суму майже 7,5 млн. грн.
 
На теперішній час досудове розслідування триває.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1680