Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил екологічної безпеки службовими особами Запорізької міськради та одного з ТОВ

Запорізькою місцевою прокуратурою №2, за результатами опрацювання інтернет-публікацій, оприлюднених місцевими засобами масової інформації, встановлено факт порушення посадовими особами виконавчих органів Запорізької міської ради і ТОВ «ВЕЛЬТУМ-Запоріжжя» правил екологічної безпеки під час виконання робіт зі збирання, транспортування та утилізації трупів тварин на території міста Запоріжжя, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Відтак, всупереч вимог статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міською радою вже понад 10 років не приведено у відповідність нормативно встановленим технічним вимогам біотермічні ями, в яких здійснюється утилізація трупів тварин, та не забезпечено термічне знешкодження трупів тварин, які загинули від африканської чуми свиней.
 
Зокрема 26.03.2019 ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області на території Національного заповідника «Хортиця» виявлено трупи трьох особин дикого кабана, які загинули від африканської чуми свиней, внаслідок чого всі особини вказаного виду, що мешкають на території Національного заповідника «Хортиця», тепер підлягають повній депопуляції.
 
У зв’язку із викладеним, до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 236 КК України, а саме порушення правил екологічної безпеки.
 
Наразі триває досудове розслідування.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1771