Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Прокуратура домоглась визнання недійсним договору сервітуту земельної ділянки для розташування полігону побутових відходів

Прокуратурою області забезпечено участь у розгляді господарським судом Запорізької області позовної заяви органів прокуратури в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до Запорізького комунального автотранспортного підприємства «Комунсантрансекологія», ТОВ «Вельтум» про визнання недійсним договору сервітуту земельної ділянки площею майже 47 га для розташування полігону побутових відходів.
 
          Лише завдяки наступальній позиції органів прокуратури області вдалось довести, що розпоряджатися землями комунальної власності на території міста Запоріжжя може саме власник – Запорізька міська рада у порядку та спосіб, передбачений чинним законодавством.
 
          Керівники комунальних підприємств не мають права самостійно без дозволу передавати у користування надані їм земельні ділянки, оскільки право користування на них набувається за рішенням органів місцевого самоврядування.
 
          Органи прокуратури захистили державні інтереси, спрямовані на дотримання вимог законодавства, яке також визначає, що відносини сервітуту  не можна підміняти договором оренди, за яким до місцевого бюджету надходять значно більші суми коштів.
 
          Як наслідок за втручання органів прокуратури рішенням господарського суду Запорізької області договір сервітуту земельної ділянки площею більше 47 га для розташування полігону побутових відходів у судовому порядку визнано недісйним.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1575