Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

На лаві підсудних опинився державний реєстратор, який зловживаючи повноваженнями спричинив тяжкі наслідки інтересам держави

Прокурором Запорізької місцевої прокуратури №1 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт за ч.3 ст.365-2 КК України за фактом зловживання повноваженнями державного реєстратора при проведенні реєстраційних дій щодо об’єкта незавершеного будівництва, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2017 року державний реєстратор зареєстрував за одним із приватних товариств право власності на об’єкт незавершеного будівництва, а саме недобудовану споруду офісно-торгівельного центру, будівництво якого було розпочато на земельній ділянці державної власності, наданій у постійне користування державному підприємству.
 
Водночас досудовим розслідуванням встановлено, що незважаючи на те, що приватне товариство не мало необхідних правовстановлюючих та дозвільних документів, у тому числі на земельну ділянку, державний реєстратор одного з комунальних підприємств Запорізької області, усупереч вимог закону, безпідставно зареєстрував право власності на об’єкт незавершеного будівництва: офісно-торгівельний центр по проспекту Соборному в Олександрівському районі міста Запоріжжя. Внаслідок чого з державної власності фактично вибула земельна ділянка вартістю майже 2,5 млн. гривень.
 
На цей час обвинувальний акт відносно державного реєстратора направлено до суду. 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1685