Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

На лаві підсудних опинився депутат Запорізької міської ради, обвинувачуваний в декларуванні недостовірної інформації

Попри шалений тиск та протидію зі сторони окремих політиків, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області співробітниками Нацполіції області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно депутата Запорізької міської ради П., який обвинувачується за ст. 366-1 КК України, тобто у декларуванні недостовірної інформації, а саме у тому, що вказаний депутат не задекларував фінансові зобов’язання перед банком на суму 3,5 млн. дол. США.
 
Варто зазначити, що дане провадження було розпочате за відповідним висновком НАЗК, антикорупційного органу, уповноваженого боротись з корупцією в лавах посадовців.
 
Нагадаємо, вищезгаданий депутат хронічно та принципово намагався уникнути вручення письмового повідомлення про підозру.
 
Тож 30 січня прокурор Запорізької області Валерій Романов особисто прибув на сесію Запорізької міськради та оголосив повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри депутату Запорізької міської ради П., який підозрюється у декларуванні недостовірної інформації.
 
Наразі ж крапку у справі має поставити суд.
 
Довідково: Ст. 366-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2066