Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

До уваги ЗМІ !

Щодо розповсюдження у соціальних мережах та засобах масової інформації повідомлень про спалах захворювання на кір у Державній установі «Запорізький слідчий ізолятор», прокуратура Запорізької області повідомляє наступне:
 
За першими повідомленнями цієї категорії, прокуратурою області із залученням фахівців було організовано відповідні перевірки, за результатами яких встановлено, що у другій половині лютого поточного року у 4 ув’язнених установи виявлено відповідне захворювання, а станом на 01.03.2019, хворобу виявлено ще у трьох ув’язнених. З’ясовано, що вказане захворювання поширено одним із засуджених, який прямував до місця відбування покарання «транзитом» через слідчий ізолятор.
 
Захворювання діагностовано вчасно, хворих було ізольовано, призначено та проведено відповідне лікування. На цей час всі в’язні вже одужали. Епідемічний поріг в установі перевищено не було.
 
Інших випадків захворювання на кір в установах ДКВС Запорізької області у 2019 році не виявлено.
 
Вкотре прокуратура області звертається до представників ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію, що може привести до погіршення психологічного клімату серед засуджених, виникненню соціальної напруженості та дестабілізації діяльності установи попереднього ув’язнення, у нашій області, що межує з територією проведення ООС.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2188