Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

На лаві підсудних опинився зловмисник, який намагаючись уникнути відповідальності за ДТП, надав органу досудового розслідування завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

Бердянською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.383 КК України, тобто за фактом завідомо неправдивого повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину.
 
Відтак, 18.02.2019, зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою уникнення адміністративної відповідальності за скоєне ДТП на своєму автомобілі, подзвонив по телефону «102» та надав органу досудового розслідування завідомо неправдиве повідомлення про те, що його автомобіль викрали.
 
Цього ж дня, вищевказаний зловмисник, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, під час складення працівником Бердянського ВП ГУНП в області протоколу щодо прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, надав завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.
 
Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт з додатками направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.
 
Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1718