Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

На лаві підсудних опинилась колишня співробітниця банку, яка заволоділа коштами клієнтів на суму 2 млн. грн.

Прокуратурою Запорізької області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно колишньої працівниці банківської установи, яка привласнила грошові кошти з рахунків клієнтів банку.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2015-2016 років, співробітник відділення банківської установи, шляхом підробки платіжних документів та їх використання для несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматичній банківській системі, та подальшим незаконним переказом грошових коштів клієнтів банку на власні картки та картки заздалегідь підшуканих осіб, заволоділа грошовими коштами 8 клієнтів установи, які знаходились на рахунках клієнтів банку, у тому числі коштами банку, на загальну суму понад 2 млн. грн.
 
Колишній співробітниці банку повідомлено про підозру у шахрайстві, привласненні чужого майна, підробці документів на переказ, несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, а також підробленні та використанні підроблених офіційних документів (ч.ч.1, 2 ст.190, ч.ч.3,4,5 ст.191, ч.ч.1, 2, ст.200, ч.ч. 1, 3, ст. 362, ч.ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України).
 
За результатами розслідування у вказаному кримінальному провадженні процесуальним керівником затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої співробітниці відділення банку, викритої у заволодінні коштами клієнтів.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2468