Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Викрито державного інспектора з охорони навколишнього середовища Азовського моря Державної Азовської морської екологічної інспекції, який налагодив протиправну схему видобутку водних біо-ресурсів (фото)

Співробітники Мелітопольської місцевої прокуратури Запорізької області, разом з працівниками УСБУ в області, викрили державного інспектора з охорони навколишнього середовища Азовського моря Державної Азовської морської екологічної інспекції, який з метою наживи організував злочину групу, до складу якої увійшли три місцеві мешканці.
 
Вищезгаданий державний інспектор на чолі злочинної бригади, яка діяла більше року, налагодив протиправну схему видобутку з акваторії Утлюзького лиману, який входить до складу Природнього заповідного фонду Приазовського Національного природнього парку, живих водних біо-ресурсів, а саме: риби бичок, кефаль, пелінгас, оселедець; сарган та ракоподібні – креветка.
 
Група діяла за пособництва посадових осіб Приазовського Національного природного парку та ВПС «Кирилівка» Бердянського прикордонного загону.
 
Також встановлено, що зловмисники використовували для злочинного промислу мотор, який належить Державній Екологічній інспекція Азовського моря.
 
Діями вищевказаної браконьєрської злочинної бригади спричинено суттєву шкода екологічній системі Азовського моря та Утлюзького лиману, що в цілому є Природнім заповідним фондом Приазовського Національного природного парку.
 
За адресами проживання та роботи фігурантів були проведені обшуки, в рамках яких вилучено знаряддя лову та інші докази злочинної діяльності.
 
Всім зловмисникам повідомлено про підозру за статтями ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 249 КК України, а організатору злочинної схеми за ч.3 ст.28, ч.1. ст. 249 та ч.2 ст. 364 КК України.
 
Триває досудове слідство.
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2342