Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

За належного процесуального керівництва прокуратури, викрито автомобільного крадія (фото)

 Завдяки належному процесуальному керівництву Запорізької місцевої прокуратури №2 вдалось розкрити злочин за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом на території Комунарського району Запоріжжя.
 
У вечірню годину 18 січня поточного року, скориставшись відсутністю поблизу власника автомобіля, злочинець проник до салону транспортного засобу, привів у дію двигун та залишив місце події на викраденому автомобілі, спричинивши потерпілому значну матеріальну шкоду.
 
Завдяки проведеному місцевою прокуратурою, УКР ГУНП в області та Комунарським ВП ДВП ГУНП в області комплексу спільних слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, у порядку ст. 208 КПК України затримано 49-річного мешканця Запоріжжя та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України.
 
У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено подавлювачі сигналу GSM, набір відмичок, технічний пристрій для сканування та відкриття автомобільної сигналізації, радіостанції та інші технічні засоби, призначені для злому сигналізації автомобіля та його відкриття, а також інші речі, здобуті під час злочинної діяльності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На теперішній час затримана особа перевіряється на причетність до вчинення аналогічних злочинів та встановлюються його спільники.
 
Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі з можливістю конфіскації майна.
 
 
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2092