Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно власника нелегальної АЗС, який запропонував і надав працівнику Нацполіції неправомірну вигоду

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт за ч.3 ст. 369 КК України відносно власника однієї з АЗС, що працювала без будь-яких дозвільних документів, який надав працівникам Національної поліції України неправомірну вигоду за невиконання ними їх службових обов’язків та уникнення передбаченої чинним законодавством відповідальності.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що вказана особа запропонувала та в подальшому надала працівнику Національної поліції неправомірну вигоду в сумі 5000 гривень для вирішення питання щодо уникнення адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 164 КУпАП.
 
Указаній особі повідомлено про підозру за ч.3 ст.369 КК України – пропозиція чи обіцянка службовій особі, надати їй або третій особі, яка займає відповідальне становище неправомірну вигоду, за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.
 
Санкцією ч.3 ст. 369 КК України передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1832