Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2019

До суду направлено обвинувальний акт відносно зловмисника, який повідомив правоохоронцям про вигаданий злочин та надав неправдиві свідчення

Під процесуальним керівництвом Токмацької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно зловмисника, який надав неправдиве повідомлення про кримінальне правопорушення та надав правоохоронцям неправдиві свідчення. Обвинувальний акт відносно зловмисника за ч.2 ст.383, ч.2 ст.384 КК України Токмацькою місцевою прокуратурою направлено до суду.
 
Нагадаємо, 12 грудня 2018 року до правоохоронців звернувся громадянин, який заявив, що поблизу одного з населених пунктів Токмацького району, чотири невстановлені особи, одягнені в камуфляжний одяг, маски-балаклави та бронежилети, маючи при собі предмети схожі на автоматичну зброю, під приводом введення воєнного стану та для потреб збройних сил, заволоділи грошовими коштами та мобільним телефоном, які були при ньому.
 
За вказаним фактом було розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 187 КК України – розбій, вчинений групою осіб.
 
В подальшому під час досудового розслідування у кримінальному провадженні вказаного громадянина викрито у  неправдивому повідомленні про вчинення відносно нього кримінального правопорушення, а також у дачі завідомо неправдивих свідчень під час допиту в якості потерпілого.
 
Під процесуальним керівництвом Токмацької місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 383 КК України «Завідоме неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднаного з обвинуваченням особи у тяжкому злочині та із штучним створенням доказів обвинувачення» та за ч. 2 ст. 384 КК України «Завідоме неправдиве показання потерпілого, поєднане з обвинуваченням особи у тяжкому злочині та із штучним створенням доказів обвинувачення».
 
Правопорушнику було обрано запобіжний захід – домашній арешт.
 
Тепер зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до двох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2269