Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2019

Викрито схему з незаконного виготовлення та реалізації фальсифікованого спирту (фото)

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за ч. 3 ст. 204 КК України за фактом збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів службовими особами одного з підприємств регіону.
 
Відтак, на підставі ухвали слідчого судді Орджонікідзевського  районного суду Запоріжжя, проведено обшук у приміщенні гаражного кооперативу «Хортицький».
 
Під час обшуків виявлено цех по незаконному виготовленню фальсифікованих лікарських засобів (спирт для зовнішнього застосування «ЕТІЛ») шляхом розливу спирту невідомого походження та якості, за допомогою обладнання для масового виготовлення, в скляні флакони ємністю по 100 мл., з їх подальшим маркуванням етикетками виробника ТОВ «ВФК «Біо-Фарма ЛТД».
 
Установлено, що реалізація незаконно виготовлених лікарських засобів здійснювалася з використанням створених акаунтів у системі обміну повідомленнями «Viber», «Telegram» та «WatsApp».
 
В ході обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено 279 дал. спирту; 9144 флакони фальсифікованого лікарського засобу («ЕТІЛ») ємністю по 100 мл. з етикетками виробника ТОВ «ВФК «Біо-Фарма ЛТД»; порожні флакони ємністю 100 мл. у кількості 15 961 одиниця; ковпачки для закупорювання флаконів у кількості 10 683 одиниці; а також обладнання для масового виготовлення лікарських засобів (електричний станок для закупорювання флаконів, пристрої для виготовлення та розливу фальсифікованих лікарських засобів), рулони з маркувальною етикеткою, картонні коробки для пакування готової продукції;  чорнові записи, накладні на отримання пакувальної тари, тощо.
 
Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 1 млн. 185 тис. грн., з них товарів підакцизної групи на загальну суму 1 млн. 105 тис. гривень.
 
На теперішній час досудове розслідування триває.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2187